Zorgen anabolen voor een beter lichaam? Of is het roofbouw?

Je bent zwaar aan het trainen en doet dit al voor weken, misschien maanden of zelfs jaren. Je lichaam laat echter geen sterke vooruitgang zien. Je wilt zo graag meer spiermassa krijgen en gespierder zijn. Het is dan verleidelijk om anabole steroïden te gaan gebruiken. Zeker wanneer ook veel anderen vertellen, dat het helpt en je hierdoor snel veel gespierder van wordt. Wat weet je echter over anabole steroïden? Zijn er mensen in de omgeving welke je meer kunnen vertellen over de anabole steroïden? Het gebruik hiervan? De voordelen en ook over de nadelen van de anabole steroïden? Het is goed om jezelf wat meer bekend te maken met het gebruik van anabole steroïden. Daarna is het slim om wel of niet te kiezen voor anabole steroïden.

Wat zijn anabole steroïden nu eigenlijk?

Anabolic_Steroids2De anabole steroïden worden ook wel anabole androgenen steroïden genoemd of AAS. Het is een prestatie verhogend middel. De synthetische steroïden zijn afkomstig van de mannelijke geslachtshormonen testosteron. Het testosteron zorgt voor de secundair geslacht kenmerken en zorgt ook voor de opbouw van de spieren.

De anabole steroïden zijn al in de jaren veertig van de vorige eeuw gebruikt door de Oostbloklanden en ook door de Sovjet Unie om ervoor te zorgen, dat de atleten meer en betere prestaties kunnen leveren.

De Amerikanen konden natuurlijk niet achterblijven, bij deze ontwikkelingen en hebben toen het middel Dianabol ontwikkeld. Het is een middel dat voor verschillende klachten zorgde bij de mensen en sporters welke het gebruikten.

In 1976 kwamen de anabole steroïden op de lijst van doping en verboden stoffen terecht. Het is een middel wat niet gebruikt mag worden voor of tijdens de wedstrijden. Het is dus een middel wat vooral door amateurs gebruikt wordt.

Zijn anabole steroïden nu goed of slecht?

Het gebruiken van anabolen brengt risico’s met zich mee. Het gevaar zit hem in de minimale kennis van de verschillende middelen bij de mensen en gebruikers. De spieren zijn vaak niet in staat om een grote dosis van anabole steroïden te verwerken. Vaak neemt men teveel anabolen en is de kans op bijwerkingen alleen nog maar groter.

Het goede van de anabole steroïden is dat je snel meer spiermassa zult voelen en je ook een goed gevoel krijgt. De spiermassa ontwikkeld zich snel en de spiermassa blijft ook goed behouden. De anabolen stimuleren de aanmaak van de eiwitten en remmen ook de afbraak van de eiwitten. Hierdoor zullen je spieren gaan toenemen. De spieren zullen zich sneller gaan herstellen na een workout en daardoor kun je ook meer gaan sporten. Je krijgt dus een vicieuze cirkel welke zich sterk zal ontwikkelen.
Ook ontstaan er meer rode bloedcellen, waardoor je een beter uithoudingsvermogen hebt (je hebt meer zuurstof in het lichaam). Je lichaam is ook meer resistent en immuun tegen infecties.
Volgens studenten helpt het ook om een beter concentratievermogen te hebben.

Er zijn dus tal van voordelen om anabole steroïden te gaan gebruiken.

Bronnen

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *