Sporters en supplementen

Veel sporters hebben het nut van een goed dieet al ontdekt en volgen vaak al een goed doordacht dieet waarbij ze verschillende voedingsstoffen binnen krijgen. Echter is het niet altijd mogelijk om altijd de juiste hoeveelheden bouwstoffen binnen te krijgen door de goede voeding alleen. Om toch de juiste stoffen binnen te krijgen kun je daarom enkele voedingssupplementen toevoegen aan je dieet. Hierbij is het wel van belang dat de supplementen een aanvulling zijn op je dieet, de supplementen kunnen je dieet niet vervangen. De juiste voeding binnen krijgen blijft dan ook van belang.

Supplementen

Door verschillende voedingssupplementen aan je dieet toe te voegen kun je vaak een betere inspanning leveren tijdens je training. Hierdoor maak je sneller resultaten. Een aantal populaire supplementen zijn whey proteïne en creatine. Echter zijn er nog meerdere supplementen te vinden die je voldoende vitaminen en mineralen bieden.

Voor de training

Er zijn een aantal supplementen die je in kunt nemen voordat je gaat trainen. Het is hierbij belangrijk om supplementen te pakken die snel worden opgenomen in je lichaam, zodat je er tijdens het sporten profijt van hebt. Een goed supplement die je voor de training in kunt nemen is bijvoorbeeld Dextrose, die voor extra energie zorgen. Ook kun je de zogenoemde branched chain amino acids (BCAA) innemen. Deze aminozuren bevorderen onder andere de vetverbranding en het herstel van je spieren.

Tijdens de training

Veel mensen hebben genoeg aan het drinken van water tijdens de training. Echter zijn er ook nog enkele BCAA’s die je tijdens de training in kunt nemen om je prestaties te bevorderen. Een voorbeeld is Muscle Protect. Deze BCAA zorgt er voor dat je spieren sneller herstellen tijdens het trainen en gaan spierafbraak tegen. Doordat je spieren minder snel uitgeput zijn kun je de training langer volhouden en vaak ook intensiever maken.

Na de training

Ook na de training zijn er een aantal supplementen van belang om in te nemen. Voornamelijk de supplementen die snelle koolhydraten leveren zijn belangrijk. Hierdoor herstel je sneller. Ook kun je enkele supplementen innemen die over veel snelle eiwitten beschikken. Eiwitten staan er om bekend dat ze spierafbraak tegen gaan, daarnaast worden je spieren beter behouden als je over genoeg eiwitten beschikt. Wanneer je spieren snel kunnen herstellen groeien ze ook sneller.

Eiwitten

Het is voor iedere sporter van groot belang om over genoeg eiwitten te beschikken. Dit komt voornamelijk omdat eiwitten de opbouw van spiermassa positief beïnvloeden. Daarnaast herstellen je spieren sneller wanneer ze over voldoende eiwitten kunnen beschikken. Naast het eten van eiwitrijk voedsel zijn er dan ook enkele supplementen die over veel eiwitten beschikken. Een voorbeeld hiervan zijn de shakes en poeders. De whey poeders kun je bijvoorbeeld met water mengen, maar ook met een andere favoriete drank. Hierdoor wordt de smaak van de poeders lekkerder. De eiwit supplementen staan er om bekend dat ze ervoor zorgen dat de eiwitten sneller in je lichaam worden opgenomen dan wanneer ze uit voeding moeten komen. Eiwitsupplementen bieden dan ook uitkomst om snel genoeg eiwitten binnen te krijgen, bijvoorbeeld na een intensieve training om je spieren te herstellen.

Meer op wimzo.nl – spier supplementen en de soical site’s van wizmo

Creatine

Ook creatine is een populair supplement. Creatine komt standaard al voor in je lichaam, echter kun je het aanmaken van creatine ook bevorderen door supplementen in te nemen. Een hoge voorraad creatine is goed voor het opbouwen van spiermassa en vergroot je kracht.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail